وي ادامه داد: رفتار مقام معظم رهبري در اين جريانات با توجه به مديريت كلان جامعه، همانند رفتار حضرت امام(ره) در خصوص اولين رئيس جمهور كشور بود كه با نرمي و سعه صدر برخورد كردند، تا چهره واقعي آن فرد مشخص شد و بعدها نيز اعلام كردند كه از ابتدا با اين شخص مخالف بودهاند.
آيتا... مصباح يزدي با اشاره به اينكه ولي فقيه با توجه به بصيرت و آگاهي خود افقي را مشاهد ميكند كه براي ديگران ميسر نيست، ادامه داد: رهبري از خواص بيان حقايقي را كه ميدانند مطالبه ميكنند؛ اما خودشان به خاطر حفظ مصلحت نظام نميتوانند همه حقايقي را كه ميدانند، بيان كنند و اين وظيفه خواص با بصيرت است كه زمينه را براي شناساندن اين عده به مردم آماده كنند.
ايشان در پاسخ به سؤال ديگري در خصوص سكوت برخي از مراجع در جريانات اخير گفت: جايگاه مرجعيت در جامعه جايگاه والايي است تا جايي كه مسلمانان به دستور مرجع تقليد خود جان خود را با افتخار فدا مي كنند و اگر اين جايگاه مخدوش شود، هيچ جايگزيني ندارد.
وي با اشاره به اينكه منظور از مراجع تقليد، آن بزرگواراني هستند كه صلاحيت آنها براي مرجعيت اثبات شده، ادامه داد: برخي ازمراجع در فقاهت، تقوا و عدالت در حد بالايي قرار دارند؛ اما مشغله علمي آنها موجب شده كه در مسائل سياسي كه نيازمند صرف وقت زياد براي كسب تخصص است، وارد نشوند و تنها به مسائل علمي بپردازند.
وي ادامه داد: عده اي ديگر نيز در كنار فعاليتهاي خود با دقت و حساسيت به مسائل سياسي نيز پرداخته و با توجه به استعداد خدادادي و بصيرتشان به تحليل وقايع پرداخته و به روشنگري ميپردازند كه نتيجه فعاليتهاي اين مراجع با توجه به علم، تقوا و دلسوزيشان نسبت به انقلاب، مطلوب خواهد بود. اما از كساني كه فرصت بررسي مسائل سياسي را ندارند نبايد انتظار اظهار نظر يا ورود در اينگونه مسائل را داشت.
عضو مجلس خبرگان رهبري تأكيد كرد: بايد حريمي براي مراجع قائل شد و لازم است شان و جايگاه مرجعيت حفظ شود.
آيت ا... مصباح يزدي همچنين گفت: فتنه و امتحان لازمه زندگي اين دنيا است و افراد در عرصههاي فردي و اجتماعي دائما مورد امتحان قرار ميگيرند. بر همين اساس هر فردي با قبول شدن در يك امتحان بايد خود را براي آزمايش مشكلتري آماده سازد و در هر مرحله براي مصون ماندن از خطاها و نيافتادن در دام فتنه بايد دست توسل به سوي خداوند قادر دراز كند.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) شناخت حقايق و خودسازي را دو ركن مهم براي عبور از امتحانات و فتنهها دانست و گفت: هركسي بايد آشنايي كافي به حكم و موضوع مسائل مبتلا به را داشته باشد؛ يعني با شناخت معارف اسلامي نسبت به حكم الهي آگاهي داشته، و با كسب بصيرت، كيفيت پيادهكردن احكام را بشناسد.
وي رجوع به سخنان مقام معظم رهبري و پيروان خط فكري ايشان را يكي از راههاي كسب بصيرت دانست و گفت: شگردهاي شيطان در اين زمان به قدري پيچيده است كه حتي بعضي از افراد زيرك نيز طي حوادث اخير در تشخيص خود دچار اشتباه شدند.
عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: براي مقابله با فتنهها آشنايي با معارف اسلامي، به تنهايي كافي نيست؛ همچنان كه در جريانات اخير مشاهده شد بعضي از افراد عليرغم داشتن شناخت كافي نسبت به اين معارف، به وظيفه خود عمل نكردند و اين مساله بايد درس عبرتي براي ما باشد.
وي در پايان با تاكيد بر لزوم خودسازي افزود: بايد با خودسازي و رعايت تقوا خود را براي مقابله با فريبهاي دنيا و دنياپرستان آماده كنيم، تا در دامهاي شهوتپرستي، مالاندوزي و قدرتطلبي نيافتيم.
آيت ا... مصباح يزدي همچنين گفت: مقام معظم رهبري نمونه و سايهاي از شخصيت ائمه(ع) در همه ابعاد است كه قابل مقايسه با رهبران ديگر كشورهاي دنيا نيست.
استاد حوزه علميه قم در در ديدار با جمعي از فرهنگيان مشهد مقدس با اشاره به هتك حرمتهاي يزيديان زمان در روز عاشوراي حسيني افزود: حركات يزيديان زمان در عاشوراي حسيني مصيبت عاشورا را براي شيعيان مضاعف كرد.
آيتا... مصباح يزدي معرفت و انگيزه را دو ركن رفتار انسان دانست و خاطر نشان كرد:در صورت ضعف هر يك از اين دو ركن، كار ارزشمند و مطلوبي صورت نميگيرد.
وي تلاش براي كسب آگاهي و خودسازي براي ميل به كار خوب را راه رسيدن به سعادت عنوان كرد و گفت: در دين اسلام نيز، دو عامل شناخت و محبت، از مسائل اعتقادي گرفته تا حكومتي مورد تأكيد قرار گرفته است.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به آياتي از قرآن كريم محبت واقعي را محبت خداوند عنوان و خاطر نشان كرد: محبت نسبت به افراد ديگر نيز بايد به خاطر خداوند و در شعاع محبت او باشد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه معناي اوليه «ولايت» پيوند و برقراري ارتباط است، گفت: ولايت مهمترين ركن دين اسلام است.
آيت ا... مصباح يزدي ادامه داد: در نظريه اسلامي رابطه انسان با رهبر جامعه يك رابطه ولايي است؛ يعني رابطه بين رهبر و مردم رابطه خشك حاكم و محكوم نيست؛ بلكه با محبت آميخته شده است.
وي با اشاره به اينكه در زمان غيبت امام معصوم، رهبري حكومت بر عهده شبيهترين افراد از نظر علم، تقوي و مديريت به معصوم است، ادامه داد: در طول تاريخ، حكومت اسلامي در هيچ كشوري به وجود نيامده بود؛ اما به دست امام خميني(ره) اين حكومت در ايران پديد آمد.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) حضرت آيتا... خامنهاي را نسخه بدل حضرت امام(ره) دانست و ادامه داد: مقام معظم رهبري نمونه و سايهاي از شخصيت ائمه(ع) در همه ابعاد است.
وي با اشاره به اينكه كسي شايسته تر از آيتا... خامنهاي براي رهبري حكومت اسلامي وجود ندارد، بر لزوم مطالعه در خصوص شخصيت، زندگاني، تقوا، علم و مديريت مقام معظم رهبري تأكيد كرد و گفت: مقام معظم رهبري با هيچ يك از رهبران كشورها در جهان قابل مقايسه نيست.
آيتا... مصباح يزدي ادامه داد: تلاشهاي انبياء و ائمه(ع)، و در ادامه راه آنان تلاشهاي حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري براي اجراي دين خداست كه كاملترين آن، دين اسلام و اصليترين منبع شناخت آن نيز قرآن است.
وي افزود: هيچ عاملي براي تقويت عاطفه ديني مانند داستان كربلا نيست كه حتي عواطف مشركين را نيز تحتتأثير قرار داده است؛ اما شناخت بعد معرفتي واقعه كربلا تضمين شده نيست و بعضي افراد قرائت و برداشت جديدي از آن دارند؛ همچنانكه برداشتهاي متعددي از قرآن ارايه ميشود.
وي در ادامه گفت: حتي در زمان ظهور حضرت ولي عصر(عج) نيز برداشتهاي مختلف از قرآن وجود خواهد داشت؛ به گونهاي كه بزرگترين مصيبت امام عصر(عج) وجود عالماني است كه برداشتهايي مغاير با تفسير امام(عج) از قرآن دارند.
نظرات شما عزیزان: